Sørg for at få det gjort inden d. 28. maj: Du risikerer ikke at kunne bruge MitID længere

21/03/2024 14:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er heldigvis ganske simpelt at fikse!

Mest læste i dag

Nye versioner af MitID-appen udkommer regelmæssigt for at inkludere forbedrede sikkerhedsfeatures, korrigere fejl, og tilføje nye funktioner. En markant opgradering, der blev lanceret i juni 2023, introducerede QR-kodescanning for at godkende MitID-brug på computere, hvilket har til formål at reducere svindelrisikoen.

Det er værd at bemærke, at disse sikkerhedsmæssige forbedringer ikke er tilgængelige i appens ældre versioner. Som konsekvens vil disse versioner blive udfaset pr. 28. maj 2024, hvilket Digitaliseringsstyrelsen har annonceret.

Udfordringer med ældre enheder

Flertallet af MitID-brugere benytter allerede den seneste appversion, som indeholder de nyeste opdateringer, og vil derfor ikke mærke til udfasningen.

Brugere, der fortsat anvender en ældre version, vil oftest kunne opgradere til den nyeste version uden problemer.

En mindre gruppe af brugere kan dog opleve vanskeligheder med at opdatere deres MitID, hvis de anvender en enhed, der ikke længere understøtter de seneste softwareopdateringer til Android eller iOS. Disse brugere vil fra 28. maj 2024 ikke være i stand til at anvende MitID på deres nuværende enhed.

For at fortsætte med at bruge MitID efter denne dato, kan disse brugere enten anskaffe en gratis MitID kodeviser eller kodeoplæser, eller de kan installere appen på en nyere enhed. MitID-appen er kompatibel med iPhone 6S og nyere modeller (iOS 15 og frem), samt Android-enheder med Android 9 eller nyere.

Berørte brugere vil inden for den næste uge blive informeret direkte gennem Digital Post eller et fysisk brev for at sikre, de har tilstrækkelig tid til at reagere.

Vigtigheden af opdateringer

Efterhånden som enhedsmodeller ældes, ophører producenterne ofte med at tilbyde systemopdateringer til de ældre modeller. Uden disse opdateringer, går man glip af vigtige fejlrettelser, sikkerhedsopdateringer og nye funktioner.

Løbende opdateringer af MitID-appen sikrer både brugervenlighed og beskyttelse mod sikkerhedsrisici, herunder fejl og svindelforsøg. Ældre telefonmodeller vil ikke længere kunne understøtte disse opdateringer efter den 28. maj, hvilket øger risikoen for sikkerhedsbrud.

Derfor vil anvendelse af MitID på ældre enheder ikke være muligt efter denne dato.