Advarer: Disse lande kan blive de næste mål for Putin

04/01/2024 05:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Disse lande kan blive Putins næste mål.

Mest læste i dag

Michel Hofman, lederen af de belgiske væbnede styrker, har sendt en alvorlig advarsel om, at Kreml muligvis har andre mål efter konflikten i Ukraine.

I en samtale med det belgiske nyhedsmedie VRT udtrykte Hofman åbenlyst sin bekymring for, at Moldova og de baltiske lande kunne være næste destination på Ruslands dagsorden.

Putins Tvetydige Trusler

Hofman påpegede også den russiske præsident Vladimir Putins tendens til at bruge tvetydigt sprog, hvilket antyder, at Rusland muligvis planlægger at udvide aggressionen ud over Ukraine.

Han understregede vigtigheden af, at Europa er forberedt på at forsvare sig og svare igen, hvis nødvendigt.

Situationen i Ukraine

Situationen i Ukraine viser ingen tegn på at aftage, da den fuldskala invasion af russiske styrker, der begyndte i februar 2022, fortsætter. På trods af stærk modstand fra Ukraine bemærkede Hofman, at Rusland er overgået til en krigsøkonomi.

Han advarede om, at Ruslands nuværende tilsyneladende svaghed kun er midlertidig, og en sejr i Ukraine kan føre til genopbygning af dets krigsmaskine.

Moldova og Baltikum i Farezonen

Michel Hofman pegede specifikt på Moldova som særligt sårbart, da det deler grænse med Ukraine. Han nævnte også Transnistrien i Moldova, der støttes af Kreml og fungerer som en ikke-anerkendt stat med russisk som officielt sprog og bevarelse af Sovjet-tidens symboler.

Baltiske lande er beskyttet som NATO-medlemmer, men Hofman påpegede, at et angreb fra russiske styrker på Estland, Letland eller Litauen potentielt kunne udløse en bredere konflikt.

Hans advarsel understreger den akutte situation i Østeuropa og risikoen for yderligere eskalering af konflikter. Hofmans kommentarer fungerer som en opfordring til årvågenhed og beredskab blandt de europæiske nationer i lyset af den vedvarende russiske aggression.