Se også

Til den legendariske skibsreder Mærsk McKinney Møllers begravelse var Holmens Kirke i København fyldt med kendte ansigter.

Hen over Mærsks kiste lå et stort Dannebrog, da kisten ankom med rustvogn til kirken klokken 14. den 21. april. Her ventede skibsrederens nærmeste familie for at tage imod kisten. Indenfor havde de nærmeste tid til at sige et sidste farvel til deres far, bedstefar og oldefar. Derefter blev kirken åbnet for resten af begravelsesselskabet.

Blandt kirkegængerne var en perlerække af kendte erhvervsfolk, toppolitikere og royale.

Både dronning Margrethe, prins Henrik, kronprinseparret Frederik og Mary samt prins Joachim og hans kone, Marie, deltog i begravelsen.

Til begravelsen deltager også statsministre Helle Thorning og flere tidligere danske statsministre. Om McKinney-Møllers død har Helle Thorning sagt: “Danmark har mistet en betydningsfuld erhvervsmand og en person af en særlig støbning.”

Men også den kendte dansker kunstner Per Arnoldi samt Mærsks fysioterapeut, Thomas Larsen, var kommet for at tage afsked.

Holmens Kirke er også stedet, hvor dronning Margrethe i sin tid blev døbt.

Til begravelsen kunne kirkegængerne høre en trompetsolo af Per Nielsen. Han spillede Amazing Grace, da Mærsks kone, Emma, blev begravet.

Selve jordfæstelsen på Hellerup Kirkegård bliver afholdt under private omstændigheder.

Mærsk døde på dronningens fødselsdag den 16. april. Få dage før sin død havde han deltaget i generalforsamling i A.P. Møller-Mærsk.

Holmens Kirke er en tradition, når søens folk skal begraves. Lige til sin død elskede Mærsk McKinney Møller at stå til søs, når tiden tillod det.

Han var kendt for sin styrke og ubøjelige vilje. Pressen har taget de helt store ord i brug for at beskrive erhvervsmanden, der af mange betragtes som Danmarks mest magtfulde mand.