Snart kommer den store premiere på amerikansk tv med danske Mads Mikkelsen i hovedrollen som den skræmmende seriemorder Hannibal ’The Cannibal’ Lecter.

Danskeren skal gøre kunsten efter Anthony Hopkins, der var med til at udødeliggøre den frygtindgydende psykiater/morder med filmen ’Ondskabens Øjne’ fra 1991, skriver dr.dk.

Til den canadiske avis The Globe and Mail forklarer den danske skuespiller, at han ubevidst gør sin omgangskreds bange – meget lig den berygtede seriemorder.

Læs også: Mads Mikkelsen skal spille sammen med ‘Agent Scully’

Han udtaler: ”Jeg opdager det ikke selv, men jeg får det af og til at vide fra andre. Forhåbentligt forstår folk, at jeg kun er sådan på grund af den film, jeg optager. Nogle gange siger folk til mig ‘I starten troede jeg, at du ville dræbe mig, men du er jo god nok’.”

Mads Mikkelsen fortaber sig dog ikke fuldstændig i rollen, når han er blevet tilknyttet en film. Derfor ligger den prisvindende skuespiller ikke søvnløs om natten over den nye rolle som verdens måske mest kendte kannibal.

Læs også: Mads Mikkelsen flytter fra Danmark

Han forklarer: ”Nej, det torterer ikke mig at spille Lecter. For mig har det altid handlet om at komme ind i karakter så hurtigt som muligt og forlade den så hurtigt, som jeg kan. Jeg insisterer heller ikke på, at min familie kalder mig Hannibal.”

Og han tilføjer: ”Men jeg tager mit arbejde enormt alvorligt. Når jeg gør noget, skal det føles rigtigt, og alt skal være rigtigt. Jeg er ikke ambitiøs omkring min karriere, men jeg er ambitiøs med hvert job. Jeg kan være temmelig generende at arbejde med. Jeg går ikke ind for kompromiser – lad os sige det på denne måde: Kompromiser er fra helvede.”

Se den nye trailer her: